pondělí 4. května 2015

KUMU!

Tentokrát Vás vezmu trochu za kultuuurou

KUMU je totiž muzeum umění... galerie, říkejte tomu jak chcete. Nicméně KUMU není nudnou budovou, na které jsou nejzajímavější díla v ní vystavená. Dokonce mi připadá, že "obal" KUMU je zajímavější víc než jeho "náplň" :D. O tom svědčí i fakt, že KUMU získalo i ocenění v roce 2007 v soutěži "Měď v architektuře", a to v kategorii evropských projektů.  

Mimo průřezu estonského výtvarného umění zde můžete od května taky najít českou výstavu fotografií od Jaromíra Funke, který patřil k nejvýznamnějším průkopníkům avantgardní fotografie. 

Kromě umění však najdete v KUMU také Café Reval, kde se můžete najíst za krásných 3, 5 eura! Což je nominuje na to nejlepší co za tu cenu můžete k snědku v Tallinnu sehnat. Kromě toho pak doporučuju ochutnat i jejich mrkvový cupcake za euro! 


































Kumu tak určitě stojí za pozornost! Navíc v jeho okolí najdete prezidentnský palác, nebo dva naprosto krásné a zároveň úplně odlišné parky. Jeden jako z Alenky v říši divů, a druhý, který má zase tu čest být kousek od české ambasády :D



...a na závěr zase ti ptáčci...




Žádné komentáře:

Okomentovat